Een centraal thema dat me fascineert in mijn werk is de vrouw. Vaak werk ik samen met een model aan mijn vrouwenbeelden waar ik mijn visie op de vrouw laat zien. Het lichaam vanuit verschillende posities en perspectieven bekijkend, ontdek ik steeds weer nieuwe vormen. Als kind al fascineerde vrouwen me. De vrouw in al haar hoedanigheden als moeder, minnares, schoonheid, strijdbaar, maagd, hoer. Die diversiteit ontroert me.

Mijn beelden zijn een combinatie van fantasie en werkelijkheid. Emoties, onbewuste drijfveren en vrouwelijke beleving geef ik intuitief vorm in de beelden. Mijn beelden zijn vertalingen van een zoektocht naar wat er achter de uiterlijke vorm aanwezig is.

Naast vrij werk maak ik ook beelden in opdracht. De beelden worden in klei of was geboetseerd en uitgewerkt in keramiek of gegoten in brons of aluminiumcement. De beelden die voor buiten geschikt zijn worden van klei gemaakt en vervolgens in aluminiumcement gegoten. Een beeld voor buiten van maximaal een meter (b.v. een vrouwentorso) kan ik zelf nog afwerken.

Opleiding: Beeldende Vorming, V.O.B.K.Groningen; Beroepsopleiding voor Organische Beeldhouwkunst, Voorstonden; Verdiepingsopleiding in Voorstonden; Beeldhouwopleiding in Koudum.

Mussel-a-kanaal o.z. 6, 9584 TD Mussel, Tel: 0599 417874
email: info@theaveldkamp.nl
www.theaveldkamp.nl