Hoi Allemaal!  Mijn naam is Lisette Kolk Scheffer, geboren en getogen in Eindhoven, Nederland. Nadat ik in 2000 afstudeerde van de Kustacademie heb ik gewerkt als illustrator en grafisch designer voor verschillende magazines en grote merken.  Ik heb een kinderboek geillustreerd en een Koppermaandagprent gemaakt. Daarnaas geef ik ook les als docent Tekenen / Handvaardigheid. De omslag naar Kunstenaar heb ik pas recent in 2022 gemaakt, net nadat ik ben verhuisd naar tweede Exloermond.

De keuze voor dit pad is aangewakkerd door mijn recente “Mental Health reis”, waarin ik de diagnose Adhd en Autisme mocht omarmen. Het maken van kunst heelt mijn reis kracht en mening gegeven. 

Sommige kunstwerken vertellen over de symbolische reis naar zelf-liefde, de worstellingen van depressie en angst, het accepteren en loslaten van gebroken stukken. En dit alles door het op doek zetten van mijn dromen en hun symboliek. Elk kunstwerk vertelt een droom of een verwerking van een moment, waar ik je graag meer van vertel.

Mijn stijl is symbolisch expressionistisch, soms omschrijf ik het als Neo fauvistisch. Ik hou van felle, ongemixte kleuren; als een wachtende explosie. 

Ik schilder voornamelijk op groot canvas met Acryl, maar hou er ook van om nieuwe mediums en technieken te ontdekken; zoals keramiek, pen & inkt en  Linosnedes.  Ik wil mij niet conformeren aan een gezicht, want ik heb er velen en dit zie je ook terug in mijn kunst.

groet,

Lisette Scheffer Art
http://www.lisetteschefferart.com
Tel: 06-83603363