Van 1983 tot 1988 ben ik weer gaan studeren en in 1988 ben ik afgestudeerd als docent in Tekenen en Textiele Werkvormen. Vanaf die tijd sta ik voor de klas (tekenen en CKV= culturele en kunstzinnige vorming) en geef veel cursussen tekenen en schilderen (vooral portret). Inmiddels geniet ik van mijn pensioen en kan mij helemaal wijden aan het schilderen.

In mijn vrije werk ben ik sinds 1985 vooral bezig met de kat in allerlei uitdrukkingsvormen en perioden die je kunt omschrijven met:

  1. realistisch,
  2. gedrag van de kat, vooral het territorium gedrag,
  3. kat en beweging,
  4. kat en expressie
  5. Nu terug bij het realistisch weergeven van mens en dier, vooral kat.

Mijn werk varieert van groot (90x120cm) tot klein 5x7cm en ik maak ook broches van katten. Mijn vrije werk heeft zich vanuit expressionistisch naar een realistisch schilderen ontwikkeld (het Duits expressionisme Der Blaue Reiter). Vooral mens en dier probeer ik te vangen in hun karakter, emotie en expressie. Dit in verschillende materialen zoals kleurpotlood, aquarel en acryl op verschillende ondergronden. 

In opdracht maak ik realistische portretten van mens en dier (hond en kat). Daarbij kan gekozen worden uit verschillende technieken en materialen, zoals aquarel, houtskool, potlood/ kleurpotlood, acryl op papier of doek. 

Voorbeelden van schilderijen met acryl op linnen.

Vanaf 1999 ben ik lid van Galerie Boven en exposeer regelmatig met portretten en schilderijen van katten.

Toegelaten als associate member (aspirant lid) van Society of Feline Artist, London (sociëteit van Katten schilders)

Omloop 90, 9502RK Stadskanaal, tel: 0599 616185 / 06 20956647

rohr-dubbeld@wxs.nl
website: http://www.ietje-rohr.nl