Aan Academie Minerva (Groningen) kreeg ik mijn opleiding (1977-1981). Daar volgde ik ook een opleiding grafische vormgeving en werd begeleid door bekende docenten als Karst Zwart, Ralph Prins, potloodvirtuoos Ger Siks en Wout Muller.

Mijn fascinatie voor detail is bepalend geweest voor mijn keuze van techniek: het kleurpotlood. Ik vervaardig zeer gedetailleerde miniaturen en klein-formaat tekeningen op fijn aquarelpapier, vrijwel altijd figuratief.

Veel vakmanschap en nog meer geduld zijn nodig voor de vaak dromerige portretten en tableaux die ik maak. Kleurpotloden stellen mij in staat om met een hoge mate van verfijning aan de allerkleinste details te werken en de verstilling van compositie en kleur te perfectioneren. Daarbij werk ik op basis van kleur over kleur. Voor een goede dekking zijn soms wel tien lagen nodig.

Een terugkerend thema in mijn werk is de dromerige en soms verlegen schoonheid van het menselijk lichaam, vaak op symbolische wijze gecombineerd met water. Mijn oeuvre is verhoudingsgewijs klein vanwege de hoge arbeidsintensiteit van mijn techniek. Het kan honderden uren duren voor ik een tekening van 10 x 15 cm als gereed beschouw.

e-mail: roland@rolandbeyer.nl
http://www.rolandbeyer.nl