Thea Oost

Van 1981 tot 1986 heb ik Beeldende Vorming gestudeerd aan de lerarenopleiding UBBO EMMIUS in Groningen. Mijn voorkeur laat zich niet vastleggen in een stijl. Ik ben een eclectische, illustratief kunstenaar. Ik heb een breed interessegebied. Mijn expressie uit ik in meerdere stijlvormen met een zeer kleurrijk palet en een scala aan materialen en technieken. Ik laat me wat dat betreft niet beperken. Toch heb ik een duidelijk eigen handschrift.

Mijn uitgangspunt voor een werk is de werkelijkheid, schets haar zoals ik haar zie in al haar facetten en schoonheid. Maar daarnaast stileer ik haar en zet haar naar mijn hand. Je zou als het ware kunnen zeggen dat ik haar mijn gevoel, mijn kleuren en mijn eigen inzicht mee geef. Langzaam maar zeker creëer ik zo mijn eigen werkelijkheid.

Ik ben voortdurend op zoek naar mijn eigenheid en ben me ervan bewust dat dit samen met mijn inzicht in de loop van de jaren in beweging zal blijven en zal blijven bijschaven en veranderen. Het proces zal zich verdiepen en is veruit het aller belangrijkste. Belangrijker nog dan het eindproduct. Dit geldt niet alleen voor mij als kunstenaar, maar ook voor mij als docent.

Al meer dan 30 jaar ben ik werkzaam als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. Ik geef mijn vak met passie op een projectmatige manier, waarbij de leerlingen veel ruimte krijgen om hun eigen creatieve proces te ontwikkelen. Soms gebeurt dat individueel, soms in groepsverband en vaak ook leerjaar- en vakoverstijgend. Tijdens mijn lessen is er altijd ruimte voor instroom. Dat wil zeggen dat, naast de reguliere lessen in mijn rooster, iedereen gebruik mag maken van het kunstlokaal. Ik noem het lokaal dan het Open Atelier. Dit werkt heel inspirerend, want zo leren de leerlingen naast en van elkaar. Docent ben ik ik 3 dagen per week en op de andere dagen werk ik in
mijn eigen atelier.

Merelhof 7, 9502 TH Stadskanaal, 0599 620742, 06 21398575
theaoost.nl@gmail.com, www.theaoost.nl