Sfeervolle opening Najaarsexpositie

Geplaatst op door Ietje Rohr

Zondag 5 september, 14.00uur een sfeervolle opening van de najaarsexpositie door wethouder van culturele zaken te Stadskanaal Eric Bieze.

Speech in de trouwzaal Streek Historisch Centrum
Begeleid door het mooie najaars weer werd de opening van de Najaars expositie 2010 verricht door wethouder Eric Bieze. Ingeleid door mevrouw Helen Hofman van het Streekhistorisch centrum en dhr Klaas Pals, voorzitter van Galerie Boven.
Door daadwerkelijk de deuren naar de expositie te openen voor het publiek werd de expositie zichtbaar voor het publiek.
De najaarsexpositie kenmerkt zich door diversiteit, schilderijen van Riet Ebberink, Toon Blokland, Lyda Heijkoop, Joop Robbesom, Karwan Abdulla en Ietje Rohr. Tekeningen van Jaap Duit; foto’s van Wiebrad Stuive en Gert Roelfsema, keramiek van Anny Kuiper, sculpturen van Thea Veldkamp en Oepke de Boer.

In de sfeervolle trouwzaal werden de speeches gehouden.

Na de inleiding kon het publiek genieten van de de verschillende kunstuitingen, welke in de verschillende zalen en gang van het Streek historisch centrum zijn opgehangen..

De Galerie bestaat nu 11 jaar en dit is de 12e expositie. In 1999 startte we in Stadskanaal. Hans Hilbrands is een van de medeoprichters van de Galerie.

Het robuuste werk van Oepke de Boer werd door het publiek aandachtig bekeken en kreeg herbij uitleg van de kunstenaar zelf.

Tijdens de rondgang kreeg de heer Eric Bieze uitleg en toelichting op het werk van de individuele kunstenaars. Hier geeft Karwan uitleg over zijn werk, met op de achtergrond schilderijen van Lyda Heijkoop.

Na de rondgang was het nog gezellig met een hapje en drankje en tijd om over allerlei zaken te kunnen spreken.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.