← Oudere berichten

Expositie Concrea, Schoonoord

29 juli t/m 10 september 2023

overzicht
De namen van de exposanten
Geplaatst in Geen categorie |

Expositie in cultuurhuis De Klinker, Winschoten

vanaf 11 mei tot eind juli 2022

De leden van Galerie Boven exposeren in het cultuurhuis de Klinker in Winschoten. Hier laten zij de diversiteit van hun werk zien.

Openingstijden: ma 13-18uur, di. 10-18uur, woe. 10-18uur, do. 10-18uur,vr. 10-18uur, za. 10-16uur

Geplaatst in Geen categorie |

Pers bericht

Galerie Boven exposeert in Pictura 

Kunstenaarscollectief “Galerie Boven” uit Stadskanaal viert dit jaar haar 20-jarige jubileum met een expositie in Pictura van 10 oktober t/m 21 november 2021.

De meeste leden van Galerie Boven wonen en werken in de omgeving van Stadskanaal. Het werk dat zij exposeren is net zo veelzijdig als de kunstenaars en de technieken die zij gebruiken. Wat inspireert hun werk?

Metaal en stenen van de Hondsrug, fijne kleurdetails, abstractie en minimaliteit, uitdaging, mens zijn, heftige eigentijdse gebeurtenissen, winter en verstilling, groei en erosie, corona, mens en dier, Texel en nieuwe technieken, krachten en emoties, spel van licht en donker.

Het bijzondere van deze expositie is veelzijdigheid van de techniek en de uitvoering van het geëxposeerde werk: abstracte beelden die steen en staal combineren, bronzen en natuursteen, kleurpotlood tekeningen, schilderijen (olie, acryl, drukinkt), collages, etsen, steendrukken, aquarel-inkten op papier, fijne inktprenten.

Op zondag 10 oktober om 15.00 uur wordt de expositie geopend door de heer Leen Kaldenberg uit Leermens, die bekend staat om zijn schilderijen van het Groningse landschap m.b.v. ei-tempera. Deze opening is alleen toegankelijk voor genodigden. Vanaf woensdag 13 oktober is de tentoonstelling geopend voor publiek.

Op de zaterdagen 16, 23 en 30 oktober en op zaterdag 6 en 13 november zijn er om 15.30 uur rondleidingen, waarbij de werken worden toegelicht. Deze rondleidingen zullen een informeel karakter hebben.

Geplaatst in Geen categorie |

Expositie Pictura Groningen

We zijn blij weer te kunnen exposeren en de eerst volgende expositie is bij galerie Pictura in Groningen van 10 oktober t/m 21 november 2021.

Het collectief van Galerie Boven zal daar vertegenwoordigd zijn met hun nieuwste werk!

Nader nieuws komt binnen kort!

Geplaatst in Geen categorie |

Pers bericht

UP-DATE:

Gezien de situatie op het moment is de expositie gesloten!

Galerie Boven exposeert in Gees.

Vanaf 28 februari exposeert het kunstenaarscollectief Galerie Boven  uit Stadskanaal bij Beelden in Gees. Dit collectief werd 20 jaar geleden opgericht. De leden wonen en werken in de regio Groningen en Drenthe. Het veelzijdige werk van Galerie Boven omvat een breed spectrum aan technieken; schilderijen, tekeningen, grafisch werk en beelden. De expositie laat ook een veelheid aan stijl zien, uiteenlopend van abstract tot realistisch. Deelnemende kunstenaars zijn; Oepke de Boer, Stien Breedveld, Thea Oost, Roland Beyer, Riet Ebberink, Marius van der Put, Toon Blokland, Willem Labots, Ietje Röhr, Wijna Booij, Zwaantje Weishaupt en Thea Veldkamp.  

De expositie wordt op 28 februari om 15.00 uur geopend door Stien Breedveld. Naast schilderen zijn er van Stien drie gedichtenbundels verschenen en schrijft zij verhalen.   De expositie is vanaf die datum geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en gaat door tot en met 22 maart 2020. Ook tijdens de Open Atelierdagen Coevorden op 14 en 15 maart is de expositie geopend. De toegang tot de expositie is gratis.

Adres:

Beelden in Gees,

Schaapveensweg  16

in Gees.

0524 582141

(www.galerieboven.nl)

Noot voor de pers;

Voor meer info: Ferry Booij, voorzitter Galerie Boven, telefoon 0624942250

Geplaatst in Geen categorie |

Expositie bij Forma Aktua

Geplaatst in Geen categorie |

Flyer 2019

Geplaatst in Geen categorie |

Expositie KunstMix in Streek historisch centrum te Stadskanaal

Op 19 november 2017 opent de expositie “KunstMix’ in het Streek historisch Centrum te Stadskanaal! U bent welkom vanaf 14.30u

Het collectief toont hier haar nieuwste werk en is te bezichtigen tot 14 januari 2018!

Geplaatst in Geen categorie |

Expositie Texel succesvol 15 juni – 8 juli 2017

poster expo Texel

De afgelopen expositie van de leden Galerie Boven in de Peperhof, Oostend op Texel is succesvol afgesloten met veel bezoeker s en de verkoop van verschillende kunstvoorwerpen.

Geplaatst in Geen categorie |

Cadeau – kunst – dagen

Zaterdag 19 en zondag 20 december van 13.00 tot 17.00 zijn er weer de cadeaukunstdagen

De kunstenaars houden weer opruiming van hun collecties en bieden dit aan voor schappelijke prijzen.

Mooie cadeautip.

UitnodigingCadeau-kunst-dagen.indd

Geplaatst in Geen categorie |