Lezing in het Streekhistorisch centrum 17 oktober 2010

Geplaatst op door Ietje Rohr

Persbericht

Stadskanaal, 6 oktober 2010

Activiteit: Lezing in het kader van de expositie ‘Contrast’ door Kunstenaarscollectief Galerie Boven: Karwan Abdulla over zijn werk en Hans Hilbrands over het thema ‘Contrast’ in de kunstgeschiedenis
Plaats: Streekhistorisch Centrum, Ceresstraat 2, 9502 EA te Stadskanaal
Datum: 17 oktober 2010
Tijd: 14.30 uur. Zaal open om 14.00 uur
Entree: € 3,50 ; € 2,00 voor donateurs.

Lezing over kunst in Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal

Op zondagmiddag 17 oktober geeft kunstenaaar Karwan Abdulla een toelichting op zijn werk in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal. Karwan is één van de leden van kunstenaarscollectief Galerie Boven die nog tot 31 oktober exposeert in het SHC.
Karwan is geboren in Koerdistan, Noord-Irak en studeerde daar aan de HTS. Daarnaast tekende en schilderde hij. Door zijn strijd voor vrijheid en mensenrechten, moest hij in 1993 vluchten en kwam hij in Nederland terecht. Vanaf 2003 kwam de creativiteit weer bij hem boven en begon hij zijn emoties en gevoelens te uitten in kleurige werken. Hij werkt daarbij in verschillende stijlen en technieken. In het SHC zal hij nader ingaan op zijn inspiratiebronnen en de verwerking daarvan in zijn schilderijen en beelden.

Na de pauze zal Hans Hilbrands, eveneens lid van Galerie Boven en docent kunstgeschiedenis en kunstbeschouwing, het thema Contrast in de kunstgeschiedenis behandelen. Dit thema kan op verschillende manieren benaderd worden. Hilbrands zal het o.a. hebben over het gebruik van licht-donkercontrasten oftewel het ‘clair-obscur’ in de Barok, waar de schilder Caravaggio beroemd mee werd, over de min of meer semi-wetenschappelijk onderbouwde kleurcontrasten van de impressionisten aan het eind van de 19e en begin 20e eeuw, maar ook over maatschappijkritische contrasten waarmee kunstenaars in de 60er en 70er jaren hun ingeslapen publiek shockeerden.

De lezing begint om 14.30 uur. De zaal gaat om 14.00 uur open voor publiek. Uiteraard kan deze middag ook de tentoonstelling worden bekeken.
Reserveren kan via 0599-612649 ofinfo@streekhistorischcentrum.nl.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal: 0599-612649 (Helen Hofman, Streekhistorisch Centrum)

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.