Ietje Röhr

Omloop 90
9502RK Stadskanaal
0599 616185 / 06 20956647
rohr-dubbeld@wxs.nl
website: www.ietje-rohr.nl

Van 1983 tot 1988 is Ietje weer gaan studeren en in 1988 afgestudeerd, docent in Tekenen en Textiele Werkvormen. Vanaf die tijd voor de klas (tekenen en CKV= culturele en kunstzinnige vorming) en veel cursussen Tekenen en Schilderen gegeven, vooral portret tekenen.

Zelf vanaf 1985 vooral bezig met de kat in allerlei uitdrukkings vormen. Je kunt de volgende perioden onderscheiden: 1. realistisch, 2. gedrag van de kat, vooral territoruim gedrag, 3. kat en beweging, 4. kat en expressie en 5. vooral de laatste tijd eigenlijk weer terug bij het realistisch weergeven van de kat. Werken van groot (90x120cm) tot klein 20x20cm maar ook brochjes van katten. Het vrije werk is vooral expressionistisch en heeft enigszins een relatie met het Duits expressionisme van begin vorige eeuw (Die Blaue Reiter). Vooral de dynamiek en beweging, de rondingen en ritme zijn de uitdrukkingsvormen die in dit werk naar voren springen.

In opdracht worden realistische portretten gemaakt van mens en dier, vooral hond en kat. Men kan kiezen uit verschillende technieken en materialen, zoals aquarel, houtskool, potlood/ kleurpotlood, acryl op papier of doek. De serie portretjes zijn eigen katten, als voorbeeld gemaakt.

Vanaf 1999 verbonden aan Galerie Boven, mede-oprichtster van deze galerie in haar woonplaats Stadskanaal. Daar regelmatig exposerend met katten schilderijen en portretten.

klik hier om de site van Ietje te bekijken