Erna Mulder-Simis

Ik ben geboren in Amstelveen en opgegroeid in Rotterdam, waarna ik naar Utrecht verhuisde om te gaan studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, van 1986 tot 1990. Daarna vervolgde ik mijn kunstopleiding aan de Folkwang Universität der Künste in Essen, Duitsland, van 1990 tot 1993.

Sinds meer dan 20 jaar woon en werk ik in Ter Apel, waar ik een atelier aan huis heb. In 2017 ben ik afgestudeerd als 1e graads Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Artez in Zwolle, waarna ik verschillende invalbanen heb gehad in het voortgezet onderwijs.

Mijn specialiteiten zijn schilderen en grafiek, met name etsen. Ik ben aangesloten bij de Vereniging Originele Grafiek en het Duits-Nederlandse grafieknetwerk.

De techniek van het etsen blijft voor mij altijd uitdagend en spannend door het drukproces en de vele mogelijkheden die de techniek biedt. Ik gebruik graag verschillende etsplaten voor één werk, waardoor er een gelaagdheid in het werk ontstaat.
Mijn werk is abstract, ik werk voort op schetsen gemaakt naar aanleiding van processen in de natuur. Groei, cellen, verval, erosie, water, licht, lucht. De beweging en constante verandering van vorm die om ons heen plaatsvindt in de natuur is het uitgangspunt van mijn werk. Ik streef naar een harmonie tussen vorm, lijn, kleur en textuur. In de schilderijen die ik maak komt hetzelfde thema terug.

Hoofdstraat 2, 9561 JA Ter Apel

mulderimis@planet.nl
website: http://www.ernasimis.nl

Zonder titel, acryl op canvas 80x60cm 2020
‘To merge’ ets, aquatint 21x29cm 2020
Black&Blue acryl en ecoline op canvas 30x24cm 2019
Zonder titel, ets, aquatint, vernis mou, chine collé 2019 12×16,5cm