Persbericht kunstzondag 17 april 2011

Geplaatst op door Ietje Rohr

 

KUNSTZONDAG 17 APRIL

1 daagse expositie, open 13 tot 17uur

Handelstraat 56 (Bruidsalon) te Stadskanaal

Persbericht                                                                                                            vrijdag 1 april 2011

Kunstzondag

Een expositie van onze 2 nieuwe leden van Galerie Boven.

Deze worden vandaag extra in het zonnetje gezet en graag willen wij ze aan u voorstellen middels een 1 daagse tentoonstelling om u nader met hun kennis te laten maken.

Sandra Vos, zij is geboren in de gemeente Borger en was als kind al erg bedreven in tekenen.

Al op jonge leeftijd begon haar voorliefde voor het surrealisme, die helemaal werd versterkt toen zei een bezoek bracht aan het Centre Pompidou in Parijs en in de ban raakte van Salvador Dali.

Zijn zes verschijningen van Lenin op een vleugel inspireerde haar enorm en zette haar aan om te gaan schilderen.

De laatste jaren trok het kubisme haar enorm aan en ging van het vrije surrealistische naar het abstracte kubisme. Allemaal vormen en kleuren die een samenspel maken en waarin veel valt te ontdekken.

Wij denken dat u geprikkeld zult worden en u zich zal verwonderen en een fijn gevoel geven.

Karwan Abdulla (1968, Koerdistan, Irak) studeerde in Irak aan de HTS en was daarnaast actief als beeldend kunstenaar. Vanwege zijn politiek activisme op het gebied van vrijheid en mensenrechten kwam hij in 1985 in de gevangenis terecht. Vijf jaar na zijn vrijlating vluchtte Abdulla in 1993 naar Nederland. Hij is een veelzijdig kunstenaar. Abdulla: ‘Ik wissel af tussen verschillende schildertechnieken en –stijlen, tussen vrij werk en opdracht en tussen schilderen en beeldhouwen. De stijl is ondergeschikt aan het idee. Gevoelens, belevenissen, verlangens, een vorm of een plaats. Alles wat indruk maakt kan een aanleiding zijn voor een nieuw werk. Het idee is het uitgangspunt en voor de uitvoering daarvan is elke stijl geoorloofd. Levend in een zap-cultuur werk ik bewust met verschillende stijlen. Ik ben niet bezig met een zoektocht naar een eigen definitieve stijl. Zo werk ik bij voorkeur met alle soort verven en met speksteen voor abstractere beelden.

Al met al zijn we trots op onze nieuwe leden en vormt hun werk een interessant geheel die wij u graag onder de aandacht brengen.

Namens de leden van Galerie Boven.

Klaas Pals

Voorzitter

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.